CML in Evergem - Pia-nootjes website

Lessen
13u00 - 20u00 Woensdag

Contact
+32 9 258 83 83

Ga naar de inhoud
CML in Evergem

Children's Music Laboratory (CML)
      
Het Children’s Music Laboratory programma (afgekort: CML) is ontworpen als voorbereidende cursus voor instrumentaal onderwijs en als begeleidend programma tijdens de eerste jaren van het instrumentaal onderwijs. Het helpt bij het ontwikkelen van de nodige motorische, sociale en muzikale vaardigheden en bij het opbouwen van concentratie. Gebaseerd op de filosofie van de Suzukimethodiek en op resultaten van wetenschappelijke studies over de ontwikkeling van kinderen is Elena Enrico sinds 30 jaar bezig met de ontwikkeling van dit programma.      
Vandaag is CML een "weg" die zowel in het Suzuki-onderwijs als ook in het traditionele muziekonderwijs en zelfs in het reguliere peuter-, kleuter- en basisonderwijs bewandeld kan worden. Tijdens de CML cursussen leren kinderen grove en fijne motoriek (nodig voor het bespelen van een instrument), coördinatie, discipline, studiehouding, en CML helpt bij de ontwikkeling van het melodische, harmonische en ritmische gevoel.      
CML ondersteunt tevens het structuur denken en het geheugen. Op dit moment zijn de liedjes vanuit het Italiaans al naar 5 verschillende talen vertaald.      
Tien jaar geleden vond de eerste proef versie van de CML training in Nederland plaats. Inmiddels zijn er zo’n 12 Nederlandse en Vlaamse docenten.


De lessen CML worden in schooljaar 2024 -2025 terug opgestart

De lessen worden gegeven door Lieve Van der Plaetsen, pianoleerkracht en CML docent

Het is de bedoeling dat één van de ouders (grootouders) de les mee volgt en dagelijks met het kindje oefent.
Tijdens de eerste les zal het concept volledig aan de ouders uitgelegd worden.
Pia-Nootjes

Lieve Van der Plaetsen
Molenstraat 70
9940 Ertvelde

+32 9 258 83 83
Created with WebSite X5 evo door LuHa 2022
Terug naar de inhoud